Android kullanıcısı olmamla beraber Apple Mini 2 Retina modelinin de kullanıcısıyım. Kafede, toplantılarda kısacası yanımdan ayırmadığım cihazlardan biri. Tabletimi eğlence dışında sıklıkla işim gereği kaliteli uygulamalardan dolayı sıklıkla kullanıyorum.
Oluşturduğum Tasarım adlı, içerisinde bir birinden yararlı, işe yarar ve harika uygulamaların bulunduğu bu klasör içeriğini sizinle paylaşmaya karar verdim.
Adobe Color CC
Adobe’nin resmi ve ücretsiz bir uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde iPad kameramızın yardımıyla tutuğumuz alan içerisinde bulunan ve bir birine uyumlu renkleri otomatik seçerek renk paleti, skalaya çevirmesini sağlayan sihirli bir uygulama. Bunun yanında alt menü içerisinde bulabileceğimiz detaylı skala ekranı da var. Belirlediğimiz renk paleti üzerinde dilediğimiz gibi oynamalar yapabiliyor, projelerimizde fikir sahibi olabiliyoruz.
Marvel Prototype
Adından da anlaşılacağı üzere ücretsiz prototip (ilk örnek) oluşturma uygulaması. Çok kullanışlı ve kullanıcı dostu arayüze sahip olan uygulama. Projenin bel kemiği prototipleri keyif alarak oluşturabilir, paylaşabilir ve kayıt altında tutabilirsiniz. Bunun yanında Dropbox hesabınız ile senkronizasyon da sağlayabiliyorsunuz.
İster çizim, ister dijital ortamda tasarımını oluşturduğunuz sayfaları teker teker buraya atarak, sanki bir uygulama ya da çalışır bir sistem oluşturmuş gibi sayfaları birbirine, tıklanma alanlarını belirterek bağlıyorsunuz. İşlemlerin sonunda oluşturduğunuz bu ilk örnek uygulaması ile hataları ve sorunları daha iyi görebiliyorsunuz.
Mindmeister
Listem de bulacağınız uygulamalar içerisinde bana göre en önemli görevi üstelenen uygulama Mindmeister uygulamasıdır. Bu uygulama IOS ve Android platformları üzerinden ücretsiz olarak bulabilir, indirebilirsiniz.
Yeni bir projeye başlamadan önce detaylı bir proje haritası çıkarmanız kesinlikle gerekiyor. Bunu kâğıtlar, renkli renkli postitler yanında bir de dijital ortama da aktarmanız olası. Sizi uğraştırmayacak, harika kullanıcı dostu arayüze sahip bu uygulama sayesinde başlamak üzere olduğunuz projenizin detaylı haritasını çıkartabilir, notlar ve açıklamalar ekleyebilir ve dilediğiniz kişiler ile şifreli ya da şifresiz paylaşımlar yapabilirsiniz.
PS Play
Bu tarz çözümler üreten onlarca uygulama marketler üzerinde bulunuyor. Ancak ben performansını ve basitliğini sevdiğimden dolayı bu uygulamayı kullanmayı uygun görüyorum. Adobe Photoshop uygulamasında yaptığınız tasarımları anlık olarak mobil tabletinize herhangi bir kablo kullanmadan anlık olarak gösterim sağlıyor. Bu ne işe mi yarayacak? Mobil arayüz tasarımları gerçekleştirdiğim için tablet ya da mobil ekran çözünürlüklerine uygun tasarımlar yaptığımdan dolayı sayfaları ya da mobil sitenin nasıl göründüğünü anlık olarak kontrol edebiliyorum. Dahası; istediğimiz anın ekran görüntüsünü kayıt edebiliyoruz. Photoshop açık olsun, olmasın dilediğimiz yerden bu ekran görüntülerine ulaşabiliyor, testler, yorumlar gerçekleştirebiliyoruz.
Adobe Shape
Geçen gün twitter üzerinden de paylaştığım ve bilgi verdiğim bu harika ücretsiz uygulama sayesinde sağda solda, defterlerimiz de karaladığımız her şeyin resmini bu uygulama sayesinde çekerek dijital ortama vektör olarak kayıt edebiliyoruz. Harika değil mi? Gerçekten bu harika uygulamanın, logo karalamaları yaparken çok işime yaradığını söyleyebilirim.
Fontasy
Bu ücretsiz uygulama anlık olarak kendisinde bulunan font veri-tabanında bulunan listeye ulaşarak sizinle paylaşıyor. Font ararken, kontrol ederken, fikir sahibi olmak adına güzel bir uygulama.
Sizlerin de beğendiği, sıklıkla kullandığı IOS ya da Android uygulamalar varsa önermenizi rica ederim.