Verilen ve istenilen işi hızlı, güzel ve özgün biçimde tasarımını yapmak bazen “Yok abi, tıkandım. Olmuyor!” dedirtebiliyor. An geliyor ekrana öylece kilitlenip farklı düşüncelere dalıyoruz. Bazen saatlerce bir odak noktasında tıkanıp kalıyoruz.
Bu sorunun çözümü, gizli yatan yaratıcılığımızın ya da bir başka deyişle, mecazen beynimizin sağ lop’unun uyuya kalmış olmasıdır. Bu bahsettiğim problemler içerisinde cirit atarken o içimizdeki var olan ancak uyuya kalmış yaratıcılığımız harekete geçirmemiz hatta kısa yoldan düz kontak yapmamız gerekiyor.
Bunu başarmamız için ilham dolu işlere ve projelere çılgınlar gibi bakarken hemen önümüzdeki yer alan masa alanımızı bir o kadar özenle ilham dolu eşyalarla süslemeliyiz. Böylece bazen onlarla uğraşabilir, gözümüz çarpabilir daha farklı hayallere dalabiliriz. Bir bakmışız istenilen tasarım işi bitivermiş…
Hayran kaldığınız yerin süslerini, biblolarını masanıza koyuverin!
Evet… Çok gitmek istediğiniz, gidip hayran kaldığınız yeri size hatırlatacak, bir an olsun yüzünüzü güldürecek, belki çok derin hayallere daldırtacak biblolardan bahsediyorum. Bir an belki hayal gücünüzün ateşlendiğini hissedebilirsiniz. Ancak aylar dakikalar gibi geçerken bunlardan sıkılabilirsiniz. Bunun için ise arada bir değişiklik iyidir.
Harika bir kalemlik ve tabi ki renkli kalemler.
Bir şeyler çizmek bizim doğamızda var. Aklımıza gelen bir olguyu, parçayı, imajı önce taslak halinde çizer onu bir güzel yoğururuz. Baktık lezzetli bir şeyler oluyor, atarız fırına tadını çıkartırız. Madem öyle, işte böyle diyerek bunu lehine kullanmaya başlayalım. Tarzınıza uygun harika bir kalemlik aramakla işe başlayabilirsiniz. Tabi bunun için güzel renkli kalemler ile doldurabilirsiniz. Böylece masamız renklenerek ana eli değişmiş gibi olacak.
Radyasyon emici canlı minik kaktüsler.
Tabi hurafe. Ancak kaktüslerin radyasyon emdiği doğrudur. Ancak sizin önünüzdeki, yanınızdaki ve cebinizdeki radyasyon canavarlarını hesap edince herhalde kaktüs tarlasına ihtiyacımız olacak. Ama masanızda bu güzel ve canlı süse hayır dememelisiniz. Çevrede bulunan yapı marketlerinin bahçe düzenleme bölümlerinde çeşit çeşit bulabileceğiniz, bir birinden harika minik masa kaktüslerini satın alıp masanın güneş alan kısmına koymanız yeterli olacaktır. Ama unutmadan yapı marketlerinden aldığınız kaktüsün içinde bulunan küçük saksı kabına kanmayın, biraz daha büyük ve renkli bir saksı kabı alarak radyasyon emici mini canavarınızı masanıza salın gitsin.
Sevdiğiniz kişiden hediyeler.
Sizin için değerli olan bir kimsenin size verdiği ve masanıza uygun olan küçük pelüş, plastik, oyuncak vs. hediyeleri gözünüze çarpacak şekilde masanıza yerleştirebilirsiniz. Böylece canınız sıkıldığında ve ilham ateşlenmesi gerektiği anlarda sizin yardımınıza koşacağından emin olun.
Beğendiğiniz o küçük elektronik eşyalar ile donatın masanızı.
“O kadar şey sıraladın, sanki yemek masamız varda bir de elektronik eşya da koyacakmışız. Bak sen şuna…” diyorsunuz gibi hissediyorum. Ama öyle değil. Hepsini koyun diyen yok ama imkânınız varsa koyun gitsin. Sağda solda gördüğünüz elektronik mağazalarda küçük hoparlör, mini soğutucu fan, USB bardak ısıtıcı vs. gibi yeri geldiğinde kullanabileceğiniz şeyleri alın gitsin. Sizin de eğlenceye ihtiyacınız var…
Masanıza, ekranınıza notlarınızı yapıştırın hem de renkli renkli.
Sonra yaparım dediğiniz her şeyi üşenmeden renkli minik not kâğıtlarına yazıp ekran çevresine ya da masamızın bir bölümüne yapıştırın.
Elinize alıp oynayabileceğiniz oyuncaklar.
Renkli küpler, tenis topu, içi su dolu oyuncaklar vs. en sevdiğiniz oyuncağı masanızın en güzel yerine konumlandırın. Arada elinize alarak zaman öldürebilir, gerekirse ayağa kalkıp sağ sola fırlatabilirsiniz.
Bunlar gibi yapabileceğiniz küçük değişiklikler ve ilgi alanlarınızın daha çok ön plana çıkartmanız, durgunluğunuzu ve tıkanıklığınızı bir nebze olsun düşürecek belki daha verimli işler çıkartmanıza yardımcı olacaktır. Masanız her şeyinizdir.